Sâmbătă, 28 ianuarie 2023

Am avut astăzi prilejul să petrec un timp frumos, alături de suflete care iubesc frumosul, la un eveniment dedicat frumosului: Lansarea ediției ilustrate a romanului „Golem” de Gustav Meyrink , în cadrul expoziției ,,Însemnări dintr-un timp trăit,, – Ștefan Câlția.

Și am avut privilegiul de a-l asculta pe Maestrul Artist și de a primi o semnătură a sa, pe exemplarul cărții.

O carte pe care o citesc , cred, la timpul cel mai potrivit pentru mine.

Luni, 21 noiembrie

Azi s-a lansat, la Cărturești Carusel, primul număr al revistei UNA, revista UNARTE.

Formatul apariției revistei va fi digital, on-line. Am fost una dintre persoanele norocoase care s-a ales cu un exemplar tipărit, din puținele exemplare tipărite cu ocazia lansării.

Recunoscătoare pentru că am reușit să particip la lansare, recunoscătoare că mă aflu pe această cale. Calea Frumosului. UNA din căile pe care mă simt atât de aproape de acel Acasă al sufletului meu…

Doresc revistei UNA ani mulți ! Și fie ca mulți oameni iubitori de artă să se inspire din paginile ei. Pagini UNA și UNA… Cu o imagine impecabilă și cu un conținut valoros!

Luni, 26 septembrie

La Elite Prof Art Gallery, vernisajul expoziției pictorului Gheorghe Pintilie – ,,Între tradiție și contemporaneitate,,. M-au încântat lucrările acestui artist, diversitatea și realismul lor, meticulozitatea și dăruirea cu care percep că sunt create.

Duminică, 25 septembrie 2022

A 6-a ediție a Festivalului Fusion Arts – la Palatul Noblesse.

O locație pe care nu o mai vizitasem până acum, o bijuterie de clădire veche din centrul Bucureștiului. Am savurat pe îndelete fiecare picturi, sculpturi, obiecte de decorațiune interioară. Fiecare creație, fiecare artist mi-a acordat măcar o clipă de încântare, de surpriză plăcută.

Am luat cu mine , prin fotografii, amintirea a două lucrări care mi-au plăcut în mod deosebit:

24 iulie 2022

Expoziție la MNAR, Ruina in peisajul european din sec.XVI-XIX

Vorbeam zilele trecute cu o prietenă despre cât de provocator e să pictezi valuri reușite. Mi-a trimis un link și îmi spunea: ,,Să vezi aici valuri, zici că vin peste tine când privești tabloul!,,

Nu am avut în clipa aia răbdare să deschid link ul.

Azi i-am propus prietenei mele să mergem la MNAR, auzisem că sunt două expoziții temporare valoroase.

Iar acolo, surpriză, văd o pictură care mi-a tăiat răsuflarea.

Uite, asta e pictura cu valuri de care îți ziceam zilele trecute, te-ai uitat pe link? mă întreabă prietena.

,,Asta e? îi răspund. Nu, nu o văzusem pe net, dar uite, ce noroc, ce întâmplare să o văd aici, acum…

Naufragiul. Ivan Aivazovski.

O expoziție care merită văzută. Fiecare din lucrările pe tema ruinei in peisajul european din sec. XVI-XIX stârnește emoții și ne invită să reflectăm, la trecerea Timpului. La ce rămâne în urmă. Și la ce se construiește peste, printre ori din ruine.

Naufragiul. Ivan Aivazovski.

Naufragiul. Ivan Aivazovski